^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

 



G. Celente

G.H.:  Zdravím, som Greg Hunter, dnes sa budeme rozprávať s Geraldom Celente zakladateľom Trends Journal-u, ktorý už viackrát zverejnil veľké varovania a jeho posledné smerujú k dvom konkrétnym otázkam. 
 Je to otázka blízkeho východu a otázka ekonomiky. Tak sa presuňme k ekonomike a 1 percentnému negatívnemu rastu po všetkých tých tlačeniach peňazí. Čo si myslíte, aká je prognóza na rok 2013?

 

G.C.: Je to to, čo sme predvídali už pred tým ako tieto čísla boli zverejnené. Bude to to isté, ba ešte horšie. 
 Nič z toho čo robia nefunguje, jediné čo vedia je tlačiť peniaze, či je to USA s kvantitatívnym uvoľnovaním
alebo "bank of Japan" a s vytváraním všetkých tých digitálnych peňazí, či európska centrálna banka
 s kupovaním dlhopisov a pumpovaním meny do systému cez ich podvody nazývané dlhodobé refinančné operácie, či prebiehajúcimi peňažnými tranzakciami. Alebo sa môžeme pozrieť na čísla do Číny, kde majú problémy s bankami, kde nemôžu splatiť úvery, preto je do hry vtlačená vláda, aby udržala stimuly a zabezpečila viac času na splatenie. Tu je teda fixácia vlád na týchto peňažných feťákov = bankárov pre ktorých proste neprichádza do úvahy mať straty, takže všetko o čo sa usilujú je nútiť vlády financovať ich záplavou peňazí zo systému. Takže teraz máme úrokové sadzby na rekordných úrovniach. To je obrovský experiment, ktorý nemá obdobu. Avšak my vieme ako sa to skončí. Skončí to tak, ako sa o to už raz pokúsili. Predstavte si krach v roku 1929, ktorý nasledovala veľká hospodárska kríza, neskôr menové vojny, obchodné vojny a napokon svetová vojna.
Presne to isté sa nám dnes odohráva pod nosom. Máme tu veľkú krízu, Krízu v Grécku, krízu v Španielsku,
krízu v Írsku, krízu v Taliansku, Krízu v Slovinsku, krízu v Portugalsku, krízu v USA medzi miliónmi
 ľudí ktorí stratili svoju prácu, nemôžu si nájsť inú a boli vykopnutí z domovov. A teraz tu máme menové vojny.
 Neverte mne, počúvajte Abe /premiera Japonska/ ktorý sám tvrdí, že tu máme menové vojny. Počúvajte trebárs Mervyna Kinga /prezidenta "Bank of England"/ ktorý tiež tvrdí, že prichádzajú menové vojny. Počúvajte 
 Alexa Webera hlavu UBS a bývalého prezidenta Bundesbanky, ten tvrdí to isté. Guido Mantega, Brazília
menové vojny opäť. A aby toho nebolo málo, väzmite si noviny a pozrite sa! Čo vidíte? Sú tu aj klasické vojny
 Je tu vojna v Sýrii, Líbiji, Bahrajne, Jemene, mnoho vojen v Afrike. Takže môžeme vidieť že scenár z histórie sa opakuje! A ak si porovnáte časovú os domnievam sa, že sme niekde v neskorých 30. rokoch 20 storočia. 


G.H.: Napísali ste vo svojich zimných časopisoch niečo v zmysle "Zlato sa vracia, bejby", Zlato sa vracia do
finančného systému, je to to čo stále tvrdíte, vzhľadom na dnešnú politiku tlačenia peňazí, mali by podľa
Vás všetky budúce meny byť viazané zlatom?

G.C.: Verím, že áno. Pozrite sa na to čo sa deje vo Švajčiarsku. Banky nedovolia ukladať peniaze sporiteľom do bánk. Tým vytvárajú stav v ktorom je pre ľudí ťažšie kupovať zlato. Tiež verím, že umelo tlačia nadol ceny zlata.Je to konšpiračná teória? Nemyslím si a hneď vám poviem prečo. Prešiel som si všetky čísla ktoré súvisia s tou hrou na tlačenie peňazí. Všetky tie bilióny dolárov a to ako strašne si viedla ekonomika USA minulý rok s čím ste aj vy Greg začali diskusiu... Koľko to bolo? 2 percentá? 1,5 percent rok predtým?

G.H.: To je najlepšie čo dokázali so všetkými týmito opatreniami, ako bolo natlačenie 85 miliárd, 0 percentné
úrokové sadzby, falošné účtovníctvo, ktoré bolo rýchlo pozastavené v 2009 a my stále máme negatívny rast,
to je jeden z tých OMG / Oh My GoD, Ó môj Bože/ momentov.

G.C.: Pravda. A teraz všetci vieme čo nefunguje. Spomenul si 85 miliárd, ktoré FED napumpoval kúpou štátnych cenných papierov. Čo sa stane teraz, až to začne kolabovať, ľudia začnú skákať do zlata, tomu verím. My vieme a všetci to vedia, nieje to teória, že manipulujú úrokové sadzby. Takže manipulujú úrokové sadzby, zatiaľ čo sa dejú všetky tieto "insider tradings". Takže verím, že hra so zlatom je zmanipulovaná, pretože kto by chcel kupovať tieto bezcenné papiere /peniaze/. A len tak mimochodom, toto je aj z môjho pohľadu jediný dôvod pre ktorý sa zdá, že sa ekonomika zdvíha. 

G.H.: Takže Gerald, čo hovoríte je, že tu máme rovnaký scenár ako ten, ktorý viedol k 2. sv . vojne. Mali sme pád trhu, máme menové vojny a ešte tu máme ako biblia hovorí, vojny a povesti o vojnách v Sýrii, Líbiji, Mali, Alžírsku, je tu tiež možná hrozba z Iránu, ďalej je tu Izrael, Izrael vs. Irán, skrátka je to strašný zmätok.
 Zdá sa, že akýkoľvek menší konflikt môže zapáliť celý blízky východ. Čo si myslíte, aká je prognóza vojny?



G.C.: Pozrite sa do Trends Žurnálu, píšeme tam o vojne na 16 stranách, vo vládach máme totiž psychopatov pri moci. Sú to všetko blázni a pritom majú dnes obrovský úspech v tom čo robia, myslím vytváraní vojen. 
 Ako ich ľudia môžu nechať toto robiť? V Iraku to bola pohroma, koľko to stálo? Bilión dolárov a milión ľudí mŕtvych. Krajina bola zničená. Každý deň keď si prečítate noviny a dočítate sa o 20, 30, 100 zabitých. 
 Len tak pomimo, bol tam dobrý dôvod na inváziu, vraj Sadám Husajn mal mať zbrane hromadného ničenia. 
Nikdy síce neexistovali, ale koho to dnes zaujíma, že? A potom tu bola tá "krásna" vojna v Afganistane.
Ktorá sa stane najdlhšou vojnou v dejinách USA. Aké cieľe boli splnené v Afganistane? Absolútne nijaké.
Samozrejme okrem budovania nenávisti, zabíjania ďalších ľudí a obetovania životov našich vlastných vojakov.
 Skvelé! A čo nám ukazujú teraz? Jeden z dvoch navrátivších amerických vojakov má mentálne alebo fyzické postihnutie. Takže teraz začnú s novou vojnou. USA majú práve vojakov v 35 afrických krajinách. Francúzi podnikli inváziu do Mali. Francúzi sa nemôžu zbaviť nutkania podnikať tam "výlety" rovnako ako do Sudánu. Bude to zrejme preto že v Nigery majú zásoby uránu s ktorým Číňania a ľudia z Indie obchodujú s požehnaním Nigerijskej vlády. Zrejme to bude aj preto, že Francúzko má 75 percent energie pochádzajúcej z jadrových elektrární. A teraz ľudia ktorí vlastnia tieto prírodné zdroje ich chcú pre seba. Predstavte si to! To je dobrý dôvod na zbombardovanie krajiny. Američania teraz poskytujú bezpitlotné lietadlá aby dozerali na situáciu. Potom tu máme výzvy tých tzv. teroristov: ,,HEJ za toto dostanete odplatu! A varujeme Vás toto sa dotkne Francúzka, USA a všetkých ostatných krajín, ktoré podporujú okupácie a intervencie!" Alebo ako som už spomínal viď. Líbya. Ó zabudol som pripomenúť tento brilantný strategický úspech amerického vojska a psychopatov vo vedení, videli ste ten prekrásny klip Hitlery Clintonovej ako sa smeje chi chi chi a hovorí:
,,Prišli sme, videli sme a on Zomrel /Kaddáfi/ " Hneď ma napadlo, čo je toto za správanie? Takto sa správa ľudská bytosť?

G.H.: Gerald, pozrime sa aj na Sýriu. Máme tu nejaké hrmoty o tom, že by sme mali ísť do vojny v Sýrii. 
 Máme tu napr. Johna Kerry-ho ktorý tvrdí, že je potrebné ísť do Iránu. Izraelčania sú tiež nervózni z toho, že by tento nukleárny materiál mohol byť vložený do rakiet a vystrelený na Tel Aviv. Je to strašná situácia a môžeme sa v tomto konflikte dostať do stretu s inými supreveľmocami. Nieste z toho vystrašený?

G.C.: Viete, menujte mi krajinu ktorú Irán napadol. Ak moja znalosť histórie je v poriadku, neboli to náhodou USA a Británia, ktoré zvrhli demokraticky zvolenú vládu Mohammad-a Mosaddegh-a v roku 1953 a inštalovali tam toho brutálneho diktátora šacha?

Pretože univerzitný profesor Mosaddegh mal tie nervy zbaviť sa tzv. "Anglo-Iranian oil" a "Standard Oil". Nebol to náhodou Anglo-Iranian Oil ktorý neskôr znečistil celý tamojší záliv? Áno, áno to boli oni. A nebol šach ten brutálny diktátor, ktorý potláčal opozíciu?
 Keď sa zdvihla revolúcia proti Šachovi nepovedal Jimmy Carter že Irán je ostrovom stability na blízkom východe. Že máme šacha ktorý nemôže byť zvrhnutý...
 Tento prekrásny diktátor bol náš najlepší priateľ. A za Regana keď začali irackú vojnu proti Iránu? Pamätáte sa na tu krásnu fotografiu D. Rumsfelda so Sadámom Husajnom? 


 Čo urobil Irán? Prečo každý nenávidí Irán? Viem o tom, že Irán tvrdí, že holokaust sa nestal a tiež som čítal rôzne preklady ale fakt na ktorom záleží je, že pokiaľ je môj sused ozbrojený a podniká invázie do iných krajín, ja chcem byť ozbrojený tiež. Kto môže povedať niečo také, že len my môžeme vlastniť zbrane alebo len naši spojenci? 
 Ak chcete vidieť pokrytectvo zoberte si NY times a prečítajte si ako hrdá je Južná Kórea na vypustenie strely. Keď to isté spraví Severná Kórea tak v novinách píšu: "utekajte do krytov", je to pokrytectvo.

G.H.: Čo si myslíte o možnostiach vojny bez ohĺadu na to kto ju začne alebo kedy začne? Čo sa stane ak do nej budú zainteresovaní Rusi atď.. myslím aká je Vaša prognóza, aké zlé to  bude pre ekonomiku, USA a celý svet ak teda tvrdíte, že sa to stane.

G.C.: Zabudnite na ekonomiku. Pre mňa je hodnotou život. Pozrite sa na túto krajinu, už nemáme žiadne práva. Od 11. septembra sa rozpočet na armádu zdvojnásobil.
 Stačí že pôjdete na letisko a prehľadjú vás, máte tam dozor úplne všade. V roku 2000 som bol na návšteve vojenského inštitútu. Presne som predpovedal čo sa stane.
 Rozprával som sa o novom vedení vojny v novom tisícročí. Boli tam generáli a pod. ľudia. Zaviedli ma do diskusie ako to asi bude vyzerať.
Tentokrát to už nebude o vojenskej technike. O tých armádach ktoré máme na blízkom východe. Bude to o zbraniach hromadného ničenia. Budú to atómové zbrane veľkosti kufríka.
Všetky tieto zbrane sa predávajú na čiernych trhoch, to je fakt. tzv. "Špinavé" bomby, biologické vedenie vojny.

G.H.: Myslíte si že by ďalšia vojna mohla vyzerať tak, že budú použité jadrové zbrane veľkosti kufríka v európe, USA atď.??

G.C.: Myslím si, že to bude terorizmus rôznych foriem. Či to už budú Špinavé bomby alebo jadrové zbrane malých rozmerov, biologické zbrane. Predstavte si to, mini jadrová zbran v San Fraciscu,
 špinavá bomba na Manhatane, biologické zbrane v Atlante. Bum, krajina sa uzatvorí. Pozrime sa ešte na tých šialencov čo nás vedú. Zlyhali v Afganistane, Iraku, vytvorili katastrofu v Líbyi a teraz sa chcú pustiť do ďalšej? 

G.H.: Takže si myslíte, že ideme do vojny s Iránom, to bola prvá vec čo John Kerry povedal a síce že my musíme zasiahnuť v Iráne.

G.C.: Povedali ste my, kto my? Kto sú títo MY? Mám tiež vo svojom trends žurnály 4 pravidlá mieru Geralda Celenteho.
 Tí ktorí chcú aby sme šli do vojny, nech sa tam prihlásia a idú. Ak chceš choď a daj dole Ahmadinedžáda. Buď ako Alexander veľký, ako Viliam dobyvateľ,  buď ako Washington, choď a veď útok alebo si zavri hubu. Koho vyzývaš po toho si dôjdi. Pravidlo druhé - všetci ktorí kričia -,, musíme tam, ísť musíme to vybojovať,"
 prihláste sa tam , nechajte ma na pokoji od vášho psychopatického výletu. A ak ste príliž starí alebo neschopní tam ísť alebo z akéhokoľvek iného dôvodu nemôžete,  pošlite tam svoje deti, manželky a peniaze. Ak chcete bojovať vojnu, tak za ňu zaplaťte životom a peniazmi.
Pravidlo tretie, zlaté pravidlo. Hej Francúzi, chcete napadnúť Mali? A oni sa Vám to chystajú oplatiť? Prestaňte volať iných menami ako zlí ľudia, teroristi po tom čo ste im vybombardovali domy.
 Chcete isť do vojny, nechajte ľudí hlasovať. Ja nepotrebujem klaunov vo Washingtone aby mi hovorili, aký je príbeh a prečo by sme mali ísť do vojny. 
 Všetko spojené s vojnou stojí na našich bedrách, nevidíte Bushove dcéry bojovať, nevidíte Clintonove deti, stavím sa, že nikdy neuvidíte ani Obamove deti. Keď chcete ísť do vojny, nechajte ľudí hlasovať. 
 A každý kto bude chcieť ísť do vojny, ty sám choď do vojny! Ja nepotrebujem ľudí aby mi hovorili, prečo máme ísť do vojny. Ja nechcem ísť do vojny, nebudem tam dávať peniaze a ani tam nepošlem tých, ktorých  milujem, aby bojovali psychopatické vojny, tak ako sa to stalo v Iraku, Afganistane, tak ako to robia v Líbyi a tak ako sa nás práve chystajú všetkých zabiť.


G.H.: Myslíte si že budeme mať vojnu v roku 2013?

G.C.: Neviem, skutočne neviem čo sa preháňa v šialených hlavách týchto šialencov, ale ako ste povedali, čo boli prvé slová Kerryho ,, My musíme zastaviť Irán" .
My musíme urobiť to a hento. Táto krajina nieje už nič z toho, čo chceli otcovia zakladatelia aby bola.

G.H.: Takže váš názor je, že pokiaľ sa ekonomická situácia zhorší, buďte obozretní, prichádza vojna? Myslíte si že sme na ceste k vojne nech sa vojna udeje kedykoľvek? Takže ideme v ústrety veľkej vojne?

G.C.: Pozrite sa Greg, vráťte sa do histórie, čo urobili Japonci v 30tých rokoch keď svetová ekonomika kolabovala?
 Devalvovali svoju menu. Stratili 60 percent oproti doláru a 40 percent oproti libre. Devalvovali menu aby mohli obchodovať.
 To je to čo sa teraz deje, všetky tie devalvácie sú z 2 dôvodov, prvý je ako napumpovať lacné peniaze do bánk, aby ponziho schémy mohli ďalej fungovať a znížiť hodnotu meny, aby mohli exportovať viac produktov. Toto sme videli už predtým. Pozrite sa čo sa deje v Egypte, Tunisku. Jordánsko bude ďalšie na rane.
Takže áno svet sa rúti do vojny.

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.