^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

Záver: Cyprus naberá grécku cestu, nielen geografickou polohou a previazaným sektorom bánk a dlhopisov.  Cyprus Popular Bank(Laiki) bude prakticky v konkurze alebo riadenom bankrote, rozdelením na dve časti, kde jej dobré aktíva prejdu na Bank of Cyprus. Zlé aktíva ostanú v tzv. "zlej banke". Straty ponesú vkladatelia nad 100 000 Eur. Proces už nemusí byť schválený cyperským parlamentom (ako inak, niet nad zastupiteľskú demo-no-kraciu- pozn. respublica).  

Cyprus a Trojka sa dohodli na 20 percentnej dani z vkladov nad 100.000 eur v Bank of Cyprus a 4 percentnej z vkladov v ostatných bankách.

http://rt.com/news/cyprus-bailout-tax-troika-730/

S uzavretím bánk na dobu neurčitú a kapitálovými kontrolami v súvislosti s výberom a presunom kapitálu, mimo miestnych pobočiek, hlavne v súvislosti s opustením ostrova (najmä smer Moskva), zatvorenie čerpacích staníc z dôvodu nedostatku hotovosti, ďalší krok smeruje k bankomatom.

 

Druhá najväčšia národná banka na Cypre a zároveň druhá najviac insolventná banka Laiki Bank oznámila, že obmedzuje výbery z max. 260Eur na max. 100Eur. 

 

http://www.zerohedge.com/news/2013-03-24/cyprus-laiki-bank-lowers-atm-withdrawal-limit-%E2%82%AC100

Ako oznamuje stránka:http://finweb.hnonline.sk/, podľa potvrdenia cyperského vládneho činiteľa, limit na výbery do 100 Eur sa vzťahuje na všetky banky v krajine.

http://finweb.hnonline.sk/c1-59565530-rokovania-na-cypre-sa-komplikuju 

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.