^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

(Pozn. moderátor: som medzi poslednými, kto by obhajoval alebo robil reklamu kolektivisticko štátnej utópii v otázkach finančných a hospodárskych, trčiacich viac a viac z mesačníka Zem a Vek, konkrétne v zmysle etatizmu, no čo sa týka p. Ing. Filla Mariána, rád by som mu vyjadril podporu a pevné nervy, voči korporácii GSK. Odporúčam k danej problematike povinného očkovania: http://www.thelibertybeacon.com/2013/07/12/cdc-admits-as-many-as-30-million-americans-could-be-at-risk-for-cancer-due-to-polio-vaccine/)

 

Dnes mi bol poštou doručený nasledujúci list, datovaný 4.VII.2013, od advokátskej kancelárie, pracujúcej pre výrobcu očkovacích látok GlaxoSmithKline (GSK). Tu je zosnímaný list (obrázok): strana 1, strana 2, a nižšie uvádzam textový prepis:

Číst dál...

Slovensko má najvyšší dlh vo svojej histórii. Na Slováka presiahol sedemtisíc eur.

Zo Slovenska sa stáva krajina rekordov. Nie je to však len najvyššia nezamestnanosť od roku 2004, s ktorou si nevieme rady. Slovensko má aj najvyšší dlh vo svojej histórii. Náš dlh podľa Eurostatu od vzniku Slovenskej republiky prekonal hranicu 50% HDP prvýkrát v roku 2000. Odvtedy však v pomere k HDP neustále klesal až k hranici 28% v roku 2008.

Číst dál...

Naďalej však platí, že maximálna celková výška záruk, ktoré poskytuje SR, nesmie presiahnuť 7,727 miliardy eur.

Bratislava 19. júna (TASR) - Vzhľadom na to, že Cyprus ako poberateľ pomoci z eurovalu už nebude ručiteľom v rámci tohto mechanizmu, pre Slovensko z toho vyplýva mierne zvýšenie záruk v Európskom stabilizačnom finančnom nástroji (EFSF).

Vyplýva to z konsolidovaného znenia Záručnej listiny EFSF v znení jej tretieho dodatku, ktoré dnes schválila vláda.

"Pre Slovenskú republiku to znamená zvýšenie percentuálneho podielu na zárukách z 1,0644 % na 1,0666 %. Naďalej však platí, že maximálna celková výška záruk, ktoré poskytuje SR, nesmie presiahnuť sumu 7,727 miliardy eur," konštatuje v materiáli ministerstvo financií.

Číst dál...

Ako sme už pred časom informovali o realitnej bubline v Číne tu: http://www.respublica.maweb.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=46:poznate-mesta-duchov-sudruhovia-v-cine-si-s-nimi-tykaju&catid=9&Itemid=101  s odstupom času a v čase stupňujúchich sa menových vojen vyráža v zaujímavom čase(letnej letargie) s kritikou aj agentúra FITCH:http://finweb.hnonline.sk/c1-60091830-fitch-to-co-sa-deje-v-cine-sme-este-nevideli.

Dávno pred týmto prebudením na túto skutočnosť varovala stránka zerohedge, keď ešte všetci spiaci keynesiáni(centrálni bublifukoví monetaristi) bubnovali do pochodu čínskeho centrálne plánovaného rastu a nikdy inak(kde sme to už len počuli). Čínska centrálna banka zatiaľ akosi záhadne vyčkáva s dodaním likvidity do bankového sektora, pretože ako sa v poslednej dobe stáva pravidlom, stimulačné intervencie sa viac a viac míňajú účinkom. Bude zaujímavé sledovať kombináciu týchto faktorov v súvislosti s Abenomikou, zajtrajším zasadaním úradu FOMC (FED), politikou bail-inov, Merkelovej reakciu na pomalé upadanie Nemecka do recesie, rapídne spomaľovanie predaja áut a vysýchanie úverových tokov. Ako povedal exguvernér FEDu Paul Volcker v súvislosti s poslednými akciami helikoptéra Bena: "Veľa šťastia s tým". 

 

Pápež sa pripojil k pokrikom, ktoré obviňujú voľný trh.

napísal George F. Smith

Vo štvrtok, 16. mája pápež František predniesol krátku reč zameranú na ekonomiku a financie, pri ktorej obviňoval "kult peňazí" z utrpenia miliónov chudobných, nemajetných ľudí. Oslovil taktiež nových mimo vatikánskych ambasádorov svätej stolice aby volali po ,,finančnej reforme uskutočnenej podľa etických princípov."

Takto pápež opísal problém.

,,Zakiaľ príjmy menšiny sa zvyšujú exponenciálne, príjmy ostatných sa rúcajú. Táto nerovnosť vyplýva z ideológií, ktoré presadzujú nezasahovanie, absolútnu autonómiu trhov a finančné špekulácie, čím popierajú právo štátov na kontrolu, štátov ktoré sú sami o sebe poverené poskytovaním spoločného "vyššieho" dobra."

Z toho sa dá vyrozumieť, že svet je vydaný na milosť neriadenému kapitalizmu a štáty by mali prevziať väčšiu kontrolu nad ich ekonomikami v záujme vyššieho spolčoného dobra.
/*pozn. respublica - na vyššie dobro sa v histórii zväčša odvolávalo už veľa kriminálnikov a masových vrahov- Hitler, Marxisti, Mussolini atď.. atď.. všetci "budovali" utópie a krásne krajiny kde nieto "zla" ani nespravodlivosti. /

Číst dál...

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.