^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

úryvok z knihy: The Federal Reserve conspiracy, A. Sutton.

 

Thomas Jefferson a sila peňazí

  Ingnorovanie silných argumentov našich otcov zakladateľov je módou v súčasnom akademickom svete.

Hlavne sa jedná o výroky Jeffersona, Maddisona a Jacksona. Ich argumenty spočívajú v myšlienke, že republika a ústava sú v neustálom ohrození pred tzv.  ,,mocou peňazí" čo je zvyčajne skupina autokratov, ,,elitárov" ako ich voláme dnes, ktorí zmanipulovali politickú moc štátu, tak aby si zabezpečili monopol v oblasti financií.

Dnešní akademici dokonca ignorujú aj hlavný dôvod Thomasa Jeffersona zostať v politike a týmto dôvodom bola práve snaha zabrániť týmto elitárom, ktorých Jefferson volal "monokrati" či ,,monopolisti", v dosiahnutí ich cieľov.

Jefferson považoval práve bankový monopol za najväčšiu hrozbu pre prežitie republiky.

Jeffersonov ideál ktorému sa dnešní marxisti a elitári vysmievajú bola republika s množstvom občanov vlastniacich menší majetok /Marx takých neskôr volal buržoázia a N. Rockefeller ich nazýval sedliaci/ s občianským povedomím a rešpektom pre práva svojich susedov.

 

najlepšou vládou pre Jeffersona bola najmenšia vláda kde by si individuálni občania dávali sami za povinnosť brániť práva svojich susedov.

Žatiaľ čo Jefferson odmietol socialistické ideály, postavil sa aj proti monopolnej sile bankárskych záujmov a zároveň sa veľmi obával, čo táto elitárska bankárska sila urobí s americkými slobodami.

Citát Jeffersona:

,,Pokiaľ americký ľud privolí bankám, aby kontrolovali vydávanie meny, najprv infláciou a potom defláciou, banky a korporácie, ktoré vyrastú okolo nich zbavia ľudí všetkého majetku, vlastníctva až kým sa ich deti nezobudia ako bezdomovci na kontinente, ktorý obsadili ich otcovia. Možnosť vydávania peňazí treba bankám vziať a musí sa prinavrátiť Kongresu i ľudu, ktorému skutočne patrí. Úprimne verím, že bankové inštitúcie sú väčšou hrozbou ako pochodujúce armády."

 

 

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.