^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

V tomto článku  hodlám skúmať povahu a účel Bitcoin s odkazom na peňažné kovy, vládne fiat meny a počítačové kódy a pyramídové schémy. Moje závery sa zakladajú na čiste subjektívnom hľadisku.

Môžeme začať so skúmaním peňažných kovov. 

 

Zlato, striebro a meď

Ak si myslíte, že to bola náhoda, osud alebo manipulácia, že trh po celom svete počas svojej histórie preferoval fyzické peňažné kovy vo forme zlata, striebra a medi, potom ste obeťou ilúzie. Cez veľa pokusov a chýb s mnohými verziami komoditných prvkov výmeny ako sú semená, papier, palice a iné formy meny, ktoré vytvorila akákoľvek kultúra počas svojej existencie, funkčný trh potrebuje niečo, čo si udržiava dlhodobú hodnotu, je ľahko rozpoznateľné a prenášateľné. Postupom času a po celom svete boli obrovské zásoby zlata, striebra a medi vykované do mincí a tehličiek, aby sa uľahčil obchod medzi jednotlivcami, skupinami a prípadne aj štátmi. To nieje náhoda, že sa to stalo, existuje jednoduchý dôvod, prečo zlato, striebro a meď vo fyzickej forme boli najlepší uchovávatelia hodnôt od nepamäti.

Platina a paládium boli len málokedy používané, pretože boli objavené len relatívne nedávno, ale dôležitejšie je, že je ich ťažšie rozlíšiť od striebra. Uvádzam vyššie, že trh prirodzene preferuje menu, ktorá je ľahko rozoznateľná, ako experiment si vedľa seba položte zlatú mincu, striebornú alebo medenú. Musíte vidieť, že sú ľahko rozoznateľné jedna od druhej a poskytujú mnohým trhom funkčnú menu za produkty od luxusných, ako sú paláce až po jednoduché, ako vrece so zemiakmi. Ak máme nejaký predmet na predaj, hocijaký peňažný kov nám ľahko zabezpečí jeho výmenu. Kto tvrdí, že zlato, striebro a meď nie sú kráľmi peňažných mien, ten popiera dejiny. Chybou v minulosti bola fixácia ceny zlata, striebra a medi vo vzájomnom vzťahu voči nominálnej hodnote. Dúfame, že toto nebudeme opakovať a využijeme peňažné kovy na dva zákl. princípy: ČISTOTA a HMOTNOSŤ. 

Jednotkový kód a vnímanie fiat meny:

Začíname počúvať viac a viac o Bitcoin a súčasný menový systém zjavne ukazuje známky slabosti a zraniteľnosti, vedúcich ku kolapsu FIAT mien. Tých, ktorí Vás nabádajú k tomu, aby ste používali CYBER-MENU s názvom Bitcoin, to môžu myslieť dobre a skutočne veľa bitcion-advokátov je aj zástancami drahých kovov. Avšak je tu silné podozrenie na niektorých, ktorí ho odporúčajú. Ja sám som uvažoval o záujme ohľadom Bitcoin, avšak Bitcoin je iba binárny kód, bez vnútornej hodnoty. Ba čo viac, javí sa ako pseudo pyramídová schéma, ktorej včasní vkladatelia sú ocenení, kdežto priprojení neskôr získavajú menej a menej s plynutím času. Bitcoin zvýšil svoju hodnotu o 2000% počas dvoch rokov. Skutočne si niekto myslí, že tento trend bude pokračovať? 

V začiatkoch môjho prebudenia z tohto monetárneho systému som sa často pýtal ľudí jednoduchú otázku, koľko Libier šterlingov  sa nachádza vo fyzických bankovkách a minciach. Dostal som množstvo odpovedí, z ktorých väčšina bola založená na viere, že 50% je vo fyzickej forme a ostatné sú uložené v počítačovej databáze ako binárny kód. Obrátil som ich nazeranie na prostý fakt, že 3% Libry je vo fyzickej forme a zvyšok je virtuálna hodnota. Trochu ako počítačová hra, zareagovala jedna osoba, ktorej som odpovedal kladne.

Mýtus 1: Prijatie digitálnej meny verejnosťou je dobrá vec.

Viem si predstaviť situáciu, keby veľké percento populácie pochopilo, že ich bohatstvo bolo v podobe nehmotnej fiat meny. To by sme tu mali globálny run(beh) na banky v priebehu niekoľkých dní. Hoci náš súčasný monetárny systém fungoval v tejto podobe určitý čas, fungoval len na základe nevedomosti spoločnosti o týchto faktoch. Rovnako predpokladám, že väčšina spoločnosti verí, že ich mena je uložená 100% v papierovej forme v ich banke, čo sa javí ako fatálna chyba pre veľa ľudí v Eurozóne. Kriminálna elita má mokrý sen o bezhotovostnej spoločnosti a neustále sa  ju snaží neúspešne zaviesť. To je spôsobené tým, že väčšina ľudí má psychiku v betóne a nie v abstrakcii. Bitcoin je bezcenná a abstraktná mena a nebude adoptovaná celou populáciou,  ja osobne myslím, že väčšina ľudí sa zaujíma o Bitcoin len za účelom chamtivosti a šance na zisk.

Mýtus 2: Bitcoin, uchovávateľ hodnoty.

Ľudia často používajú príklad vraku lode, aby vysvetlili názor, že zlato a striebro majú vlastnosť uchovávateľa  hodnoty. V postate je to jednoduché. Loď potopená v roku 1713 so 100 zlatými mincami a 200 striebornými je objavená v roku 2013 potápačmi a mince vytiahnuté na breh. Má zlato a striebro úschovnú hodnotu? Áno a nielen tú, ale má aj prémiovú cenu vzhľadom k numizmatickej hodnote. Čo sa stane s Vašimi Bitcoin po 6000 rokoch? Áno sú tu 6000 ročné mince v múzeách, vytvorené zo zliatiny electrum, ktoré si stále udržiavajú hodnotu. Bitcoin potrebuje elektrinu a počítač na fungovanie, čo mi znie ako dosť náročné podmienky na zabezpečenie jeho funkcie. Bez počítača a elektriny sa Bitcoin vráti k svojej vnútornej hodnote, teda bezcennosti. 

Čítajte viac na, zdroj:http://dont-tread-on.me/?p=28991

 

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.