^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

Myslím, že Hitler, Stalin a Mao by dnes bledli závisťou, nad nechutnou propagandou a výsmechom, ktorý spôsobil šéf ECB pri uvádzaní novej päť euro-bankovky. Citujem:"Deti, ktoré sú tu dnes s nami, vyrastajú na kontinente mieru. Patria k "eurogenerácii" - v živote poznali len jednu menu". Toto sú slová eurokrata (skôr kata), ktorý bol guvernérom centrálnej banky Talianska(ponechávame bývalé chválospevy bez širších komentárov, snáď len odporúčame vygoogliť kauzu banky Monte dei Paschi, v spojení s týmto technokratom), taktiež partner a výkonný riaditeľ pre európske operácie v londýnskej Goldman Sachs a dnes, sám veľký šéf ECB.

 

Na dnešnom pléne v Bratislave súdruh technokrat, okrem propagandistickej šaškárne s päť-eurovou bankovkou, oznámil zníženie kľúčovej úrokovej sadzby o 25 bázických bodov z 0,75% na 0,5%. Odôvodnenie, citujem: "Zníženie úrokových sadzieb by malo prispieť k podpore vyhliadok oživenia v neskoršej časti roka.“ 

Skutočne radosť šetriť pri úrokových sadzbách 0,5%. Hoci ako super mario uvádza, inflácia je pod kontrolou, a zároveň dodáva, že v strednodobom horizonte plánuje držať infl. mieru na úrovni 2% ročne. No nie je radosť žiť v tomto systéme? Vykašlite sa na infláciu, negatívne úrokové miery, štátne deficity a exponenciálne narastajúce dlhy, menové vojny viď FED a QE infinity, BOJ a ich QE s vyhliadkou taktiež 2% inflácie  . Užívajte si dnešok, tešte sa s mainstreamovými médiami  na šťastnejšie zajtrajšky a novú päť-eurovku. 

 

 

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.