^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

Fico vidí potrebu integrácie v ekonomických dôvodoch, príliš ľahko sa však vzdáva slovenskej samostatnosti

Slovensko musí byť súčasťou krajín, ktoré podporia hlbšiu integráciu vo vnútri Európskej únie. Vyhlásil to dnes premiér SR Robert Fico na prednáške o perspektívach Slovenska v rámci EÚ, ktorá sa uskutočnila na Paneurópskej vysokej škole (PEVŠ) v Bratislave.

 

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico

Fico zdôraznil, že hlbšia integrácia vychádza z potrieb konkurencieschopnosti EÚ voči dynamicky sa rozvíjajúcim regiónom, ako je India, Čína, či Brazília. Poukázal na to, že doterajší koncept rozvoja konkurencieschopnosti, tzv. Lisabonská stratégia, sa ukázal úplne neúčinný, rovnako skepticky hľadí Fico aj na novovytvorenú úradnícku stratégiu Európa 2020.

“Ťažko môže EÚ zaistiť vyššiu konkurencieschopnosť, ak v každom štáte budú prevládať individuálne záujmy, ak budú v každom inom štáte korporátne dane predstavovať 40 a v druhom len 16 percent. Ťažko sa zaistí konkurencieschopnosť, ak niekto má a niekto nemá euro, ak niekto buduje sociálny štát a druhý razí liberálnu cestu,” uviedol Fico.

Fico si preto myslí, že ak má Európa prežiť a chce dosiahnuť svoje ciele, musí prejsť ešte hlbšou integráciou. Podľa premiéra sa budú v tejto súvislosti otvárať otázky straty suverenity. “Takéto diskusie sú legitímne, ale ide o pozitívnu stratu suverenity, buďme ústretoví,” povedal Fico. Pripomenul, že aj vstup do EÚ, do Schengenu, boli tiež zásahom do suverenity.

“Ak sa ukáže, že hlbšia integrácia je na prospech veci, že pomôže zvýšiť konkurencieschopnosť, Európa má povinnosť hlbšie sa integrovať,” povedal Fico pred študentmi PEVŠ. Zdôraznil, že v tejto súvislosti by sa mali prijať rozhodnutia čo najrýchlejšie. Osobne si myslí, že krajiny EÚ k tomu začnú pristupovať už na jeseň 2013.

 

Fico by bol najradšej, keby sme sa stali iba guberniou, okresom EÚ. Integráciu chce aj v politickej a finančnej rovine

Viac sa dočítate tu:http://www.hlavnespravy.sk/r-fico-slovensko-nema-inu-sancu-ako-suhlasit-s-hlbsou-integraciou-v-ramci-eu/89925/

   

Asi väčšine sústredených na menový pár USD/JPY, skôr známy ako akciový trh, ušla najväčšia novinka dňa: "zástupná" vojna v Sýrii začína vrieť po súbehu oznámení, že Rusko trvá na dodaní protilietadlových riadených striel do Sýrie, aj napriek medzinárodnej kritike,  pretože má obavy z eskalácie konfliktu a ako logickú odvetu na včerajšie rozhodnutie Európy o zrušení zbrojného embarga voči Al-Kájde, podporujúcej Katarských žoldnierov pôsobiacich v Sýrii, tiež známych ako"rebeli".

Číst dál...

RNDr. Karol Ondriaš, DrSc, člen predsedníctva Komunistickej strany Slovenska spochybňuje zločiny stalinizmu.

SVETOVÉ ZDRUŽENIE BÝVALÝCH  ČESKOSLOVENSKÝCH POLITICKÝCH VÄZŇOV
so sídlom v Slovenskej republike
IČO: 37796542   DIČ:  2021593816                                                                                                                         
Nám. Sv. Egídia 102/14, 058 01 Poprad
Tel:++421 52 7722626, ++421 903 142771
email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  
http://www.szcpv.org

Vážený pán
RNDr. Karol Ondriaš, DrSc.
Ústav molekulárnej fyziológie a genetiky
Slovenská akadémia vied
Vlárska 5
833 34 Bratislava
e-mail:    Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.                                                                                          V Poprade 28.5.2013
Otvorený list

Vážený pán Ondriáš, 
dňa 24.mája 2013 ste vo vysielaní Slobodného vysielača, okrem spochybňovania zločinov stalinizmu, uviedol na základe Vami uvádzaných vedeckých štúdii,  že masaker v Katynskom lese nespáchali sovietske bezpečnostné zložky na príkaz Stalina, ale z tohto zločinu ste obvinil Nemcov.  Časť vysielania, týkajúca sa Vašich výrokov, je uverejnená na webovej stránke Svetového združenia bývalých čsl. politických väzňov spolu s týmto listom, ktorý dávame na vedomie veľvyslanectvu Ruskej federácie,  Poľskej republiky a Spolkovej republiky Nemecko.

Číst dál...

Tony Cartalucci

27.5.2013

S počátkem v severní Africe, nyní se odehrávající na Středním východě a Íránu, a s vyhlídkami na rozšíření do východní Evropy a Asie jsou globalisty živené barevné revoluce pokusem výrazně přeměnit celé regiony planety v rámci jednoho rozsáhlého tahu. Je to ambiciózní manévr, možná dokonce zplozený ze zoufalství, kdy byla zvrhlost globalistů a jejich podvody zcela vyjevena světu, bez možnosti nyní vrátit věci zpět.

Abychom pochopili důvody globalistů pro takový odvážný krok, je dobré pochopit jejich konečný cíl hry a překážky stojící mezi nimi a dosažením tohoto cíle.

Číst dál...

Rand Paul hlasoval v prospech zákona, ktorý priblížil USA k vojne s Iránom.

 

Daniel McAdams vysvetľuje:

Dnešným dňom americký senát jednomyseľne rozhodol v prospech rezolúcie Lindsay Graham, S.Res.65, ktorá silno podporuje zatiahnutie USA do tejto problematiky, ukladanie sankcií Iránu a tlačí na prezidenta aby pokračoval v tvrdom vymáhaní sankcií prostredníctvom legislatívy.

Právne predpisy, od Lindsay Graham, ako sa dalo očakávať, sú plné nepresností, historického revizionizmu a vojnových provokácií.

Zvlášť odporné je skresľovanie faktov a klamstvá o tom, že Iránsky jadrový program nieje v súlade s požiadavkami IAEA o jadorvých bezpečnostných zárukách či irónie voči Iránu vzhľadom na to, že odmietol podpísať a prevziať rezolúcie OSN. Toto vraj majú byť dôkazy o darebáckom štatúte Iránu.

Číst dál...

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.