^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

Čitateľ stránky SD práve zverejnil správu o stupňujúcej sa kríze na Cypre, ako je ekonomika Cypru teraz na pokraji zrútenia. Nikde na Cypre teraz neakceptujú kreditné alebo debetné karty, zo strachu že nebudú zaplatené. Všetko funguje iba na hotovosti! Firmy prestali fungovať pretože nemôžu zaplatiť zamestnancov. Ak banky zostanú zatvorené ekonomika bude zničená a úplne sa zastaví. Rabovania, lúpeže a krádeže sú na vzostupe. Ak banky otvoria nastane obrovský nápor, pričom banky zlyhajú lebo prídu o všetky svoje vklady a to spôsobí ekonomický kolaps.

 

čítajte viac: http://www.silverdoctors.com/a-letter-from-cyprus-economy-shutting-down-going-cash-only/

Číst dál...

Podľa správ z Reuters a článku na zerohedge.com je celkom možné, že celé divadlo a zhabanie kapitálu sa bude týkať drobných a stredných podnikateľov (prípadne aj veľkých outsiderov, ťažko povedať, či ruských...), hlavne domácich(cyperských).

Proklamovaným zámerom eurokratov ohľadom akcie na Cypre a papagájovania MSM bolo tvrdenie, že jediní potrestaní sú akože Ruskí oligarchovia. Náš súdruh, Maroš Š. ala euro-komisár, sa tiež blysol v tomto duchu na našej verejno-nesvojprávnej TV. Ako sa však kľuje šidlo z vreca, vyzerá to, že tí oligarchovia si stihli počas tohoto zmätku a bankového chaosu väčšinu svojich vkladov vytiahnuť cez Londýnske pobočky Laiki a Bank of Cyprus, ktoré ostali otvorené celý týždeň a bez limitných obmedzení na výbery. Ruská banka Russias Uniastrum bank, ktorej je 80%-ným vlastníkom práve Bank of Cyprus, nemala taktiež žiadne obmedzenia na výbery v Rusku.

Ak je to dôvod Ruskej spiatočky a šachovej taktiky, potom treba priznať, že to bolo brilantné a za seba dodávame, že v morálnej rovine to len dokazuje staré známe: "Načúvaj všetkým, ale nenasleduj nikoho"

http://www.zerohedge.com/news/2013-03-25/have-russians-already-quietly-withdrawn-all-their-cash-cyprus

 

Vyzerá to ako vzácna diplomatická zmena tohoto týždňa, ohľadom ospravedlnenia izraelského premiéra B. Netanyahu ohľadom Izraelského útoku na tureckú humanitárnu flotilu, ktorá sa pokúsila prelomiť izraelskú blokádu Gazy v roku 2010. Turecký premiér R. T. Erdogan prijal toto ospravedlnenie a zaviazal sa k normalizácii vzťahov medzi oboma národmi, ktoré boli naštrbené po správe OSN v roku 2011, ktoré boli publikované na margo tohoto útoku a napadnutia flotily. Turecko tiež súhlasí so stiahnutím žaloby proti izraelskej generalite vrátane žaloby proti bývalému náčelníkovi generálneho štábu Gen. Gabi Ashkenazi-mu. 

Urovnanie vzťahov medzi Izraelom a Tureckom?

Číst dál...

Záver: Cyprus naberá grécku cestu, nielen geografickou polohou a previazaným sektorom bánk a dlhopisov.  Cyprus Popular Bank(Laiki) bude prakticky v konkurze alebo riadenom bankrote, rozdelením na dve časti, kde jej dobré aktíva prejdu na Bank of Cyprus. Zlé aktíva ostanú v tzv. "zlej banke". Straty ponesú vkladatelia nad 100 000 Eur. Proces už nemusí byť schválený cyperským parlamentom (ako inak, niet nad zastupiteľskú demo-no-kraciu- pozn. respublica).  

Cyprus a Trojka sa dohodli na 20 percentnej dani z vkladov nad 100.000 eur v Bank of Cyprus a 4 percentnej z vkladov v ostatných bankách.

http://rt.com/news/cyprus-bailout-tax-troika-730/

S uzavretím bánk na dobu neurčitú a kapitálovými kontrolami v súvislosti s výberom a presunom kapitálu, mimo miestnych pobočiek, hlavne v súvislosti s opustením ostrova (najmä smer Moskva), zatvorenie čerpacích staníc z dôvodu nedostatku hotovosti, ďalší krok smeruje k bankomatom.

 

Druhá najväčšia národná banka na Cypre a zároveň druhá najviac insolventná banka Laiki Bank oznámila, že obmedzuje výbery z max. 260Eur na max. 100Eur. 

 

http://www.zerohedge.com/news/2013-03-24/cyprus-laiki-bank-lowers-atm-withdrawal-limit-%E2%82%AC100

Ako oznamuje stránka:http://finweb.hnonline.sk/, podľa potvrdenia cyperského vládneho činiteľa, limit na výbery do 100 Eur sa vzťahuje na všetky banky v krajine.

http://finweb.hnonline.sk/c1-59565530-rokovania-na-cypre-sa-komplikuju 

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.