^Back To Top

  • Ekonomika

    Chystá sa konfiškácia hotovosti !

  • Politika

    Kto sponzoroval medzinárodný a národný socializmus?.

  • Sloboda

    Prečo je demokracia zlou formou vlády?

Vo veľkolepom diele Atlas pokrčil plecami odhaľuje Ayn Rand myšlienku boja proti tyranii, ktorú pochopí len veľmi málo libertariánov alebo anarchokapitalistov. Spôsob ako účinne bojovať proti tyranii nie je odporovať jej, no naopak úplne sa jej odovzdať.

Prví, ktorí v tomto krásnom románe pochopili dôsledky libertariánskej filozofie, boli tí najbystrejší: John Galt, Daneshold a Francisco, ako aj ich učitelia filozofie.

Dôsledkom racionálnej filozofie je okrem iných vecí aj to, že umožníte iným ľuďom zažiť dôsledky vlastných rozhodnutí.

Libertariáni na celom svete sa snažia zmeniť existujúce spoločnosti. Všetkým, ktorí to chcú počuť, by som povedal – nedokážete ich zmeniť tak, že proti nim budete bojovať. Prosím, vzdajte sa tohto boja, pretože tým nijak nepomáhate v šírení slobody, ale práve naopak – veľmi jej ubližujete.

Číst dál...

Ráž a Ďurinda spojili svoje sily v domnení, že láska a cit k hudbe(národnej) sa dajú nadiktovať zákonom. Ak Pravda víťazí, potom vyvstáva otázka, prečo potrebujeme zákony v zmysle príkazu?

„Je najvyšší čas, aby v tom príslušné orgány spravili poriadok. Som 100 % za schválenie zákona o povinnom vysielaní 40 % pôvodnej slovenskej hudby vo všetkých médiách na Slovensku,“ povedal zanietený líder Elánu.

Myslia si J. Ráž a M. Ďurinda, že ma takto prinútia počúvať slovenských interpretov? Aj napriek totalitnému príkazu, navrhovanom ministerstvom kultúry, existuje tlačítko zvané ON/OFF, ktoré bude riešiť môj slobodný postoj. Nemal som a nemám radosť z toho,  ako málo sa hraje slovenskej a alternatívnej hudby v  médiach, ale prikazovať súkromným spoločnostiam, čo a koľko budú hrať je jednoducho totalitou. Je to rovnaké ako, namiesto lásky a citu k rodnej vlasti, ktoré pestovali napr. Ľ. Štúr a J.M. Hurban(v zmysle získania slobody), vyvolať nežiadúci efekt(pred ktorým varoval  už samotný Štúr), ŠOVINIZMUS a jeho hru s emóciami a vášňami. Spomeňme si na Benita a Adolfa. Aj im ľudia spočiatku tlieskali, aby sa na základe hier a manipulácie s emóciami a vášňami podrobili totalite, diktatúre a takto dobrovoľne odovzdali svoju slobodu a moc s ňou spojenú, zvyšok sú dejiny. Láska, cit a vlastenectvo sa nedajú vynútiť chladným rozumom a s ním spojenými diktátorskými zákonmi.

 V priebehu rokovania "normandskej štvorky" v Minsku prezident Ukrajiny Petro Porošenko ponúkol ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi, "aby si vzal Donbas", oznámil Forbes s odvolaním sa na vlastné pramene.


Podľa informácie časopisu, na neverejnej schôdzke s riadiacim byrom Ruského zväzu priemyselníkov a podnikateľov Vladimír Putin rozprával, že na rokovaniach "normandskej štvorky" v Minsku mu Petro Porošenko ponúkol, "aby si vzal Donbas do zostavy Ruska".

"Ten (Porošenko) mi povedal rovno:" Vezmite si Donbas ". Odpovedal som mu:" Zbláznil si sa? Donbas nepotrebujem. Keď vy ho tiež nepotrebujete, vyhláste jeho nezávislosť ", uvádza Forbes slová ruského prezidenta.

Číst dál...

Copyright © 2013. RESPUBLICA  Rights Reserved.